ßßß
Jak już wiecie kocham owsianki i jem je niemal codziennie. Staram sie urozmaicać swoje owsiankowe śniadania i dodaje inne składniki, modyfikuje. Za każdym razem smakuje rewelacyjnie. A pomysłów jest jeszcze wiele. Tym razem owsianka orzechowa przygotowana na napoju orzechowym z Alpro . Dzisiaj rano źle się czułam, bolała mnie głowa i tak jakoś wstać nie mogłam, ale śniadanie mi pomogło i niestety nie obyło się bez tabletki.Ale już w porze obiadowej szalałam w kuchni. Śniadanie to dla mnie najważniejszy posiłek w ciągu dnia, więc dbam o to, aby było zdrowe, dodało mi energii i zasyciło na długo.Zapraszam :-)Składniki:- 500 g napoju z orzechów laskowych Alpro- 100 g płatków owsianych górskich- garść orzechów pekan- garść orzechów nerkowca- garść migdałówWykonanie:Płatki owsiane zalewamy 100 g napoju z orzechów i odstawiamy na 15 minut. Do garnka wlewamy resztę napoju i podgrzewamy, dodajemy namoczone płatki i gotujemy około 10 minut, na małym ogniu. Połowę orzechów dodajemy na koniec do gorącej owsianki i mieszamy. Przekładamy do miseczek (u mnie dwie porcje) i układamy resztę orzechów.Smacznego :-)