Wykonanie


Dyniowe batony z
kaszy jaglanej z
migdałami,
pestkami dyni,
daktylami,
suszoną żurawiną . Podane z
waniliowym deserem
sojowym ,
bananem,
figą,
mandarynkamiinspiracjaPrzepis:- 6 łyżek
kaszy jaglanej- szkl
wody- 3 - 4 łyżki pueere z dyni- dowolne
bakalie ( u mnie akurat posiekane
migdały ,
suszone żurawina,
pestki dyni,
daktyle suszone)
Kaszę jaglaną ugotować na wodzie do gęstości . Następnie wymieszać z pueere z dyni i
bakaliami. Pozostawić na ok 20 minut do przestudzenia. Następnie umieścić w naczyniu do zapiekania wyłożony uprzednio papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez 25 minut nagrzanym do 180 stopni . Ja tą czynność wykonałam wieczorem a rano tylko pokroiłam . Smacznego !No i zaczęłam mini weekend w środku tygodniu, bo dziś nie idę do szkoły z powodu wizyty u lekarza ( i pobierana
krwi brrr ...) a jutro zaś odbywa się akademia z okazji 90 - lecia mojej szkoły, ale z racji tego że byłam na akademii z okazji dniu nauczyciela, na tą nie muszę iść , więc mam 2 dzień wolnego.Żyć nie umierać xD