ßßß Cookit - przepis na 379. Batony z jaglanki, dyniowe, pełne bakalii

379. Batony z jaglanki, dyniowe, pełne bakalii

nazwa

Wykonanie

Dyniowe batony z kaszy jaglanej z migdałami, pestkami dyni, daktylami, suszoną żurawiną . Podane z waniliowym deserem sojowym , bananem, figą, mandarynkami
inspiracja
Przepis:
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- szkl wody
- 3 - 4 łyżki pueere z dyni
- dowolne bakalie ( u mnie akurat posiekane migdały , suszone żurawina, pestki dyni, daktyle suszone)
Kaszę jaglaną ugotować na wodzie do gęstości . Następnie wymieszać z pueere z dyni i bakaliami. Pozostawić na ok 20 minut do przestudzenia. Następnie umieścić w naczyniu do zapiekania wyłożony uprzednio papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez 25 minut nagrzanym do 180 stopni . Ja tą czynność wykonałam wieczorem a rano tylko pokroiłam . Smacznego !
No i zaczęłam mini weekend w środku tygodniu, bo dziś nie idę do szkoły z powodu wizyty u lekarza ( i pobierana krwi brrr ...) a jutro zaś odbywa się akademia z okazji 90 - lecia mojej szkoły, ale z racji tego że byłam na akademii z okazji dniu nauczyciela, na tą nie muszę iść , więc mam 2 dzień wolnego.
Żyć nie umierać xD
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/10/379-batony-z-jaglanki-dyniowe-pene.html