Wykonanie



Wegańskie
dyniowo orzechowe owsiane racuchy z
jabłkami i
suszoną żurawiną. Podane ze 100 %
masłem orzechowym ,
malinami,
kiwi ,
figamiPrzepis:- 1/4 ciepłego
napoju o smaku
orzechów laskowych- 1/2 szkl
mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa) + 1 łyżka do zaczynu- łyżka
cukru trzcinowego- 3 dag świeżych
drożdży- dowolna ilość pueere z dyni-
jabłko pokrojone w drobną kostkę-
żurawina suszonaŁyżkę
mąki owsianej, pokruszone
drożdże, ciepłe
mleko i
cukier wymieszać ze sobą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 10 minut. Następnie dodać pozostałe składniki oprócz
jabłka i
żurawiny i odstawić na 30 - 40 minut. Na sam koniec do ciasta dodać drobno pokrojone
jabłko i żurawi, całość wymieszać i smażyć racuchu z 2 stron do momentu pojawienia się bąbelków. Smacznego !Wychodzi słońce i od razu ma się więcej chęci do działania ( choć do nauki nie koniecznie, ale chociaż nawet dobrze, że rozumiem mutacje, bo nie musiałam zbytnio długo siedzieć przy książkach xD). Wykorzystałam to w pełni aktywnie ( oczywiście na jazdę na rowerku bo coś ostatnio go zaniedbałam ) no i nie mogłam przegapić meczu mojej ukochanej Skry ,która jak zawsze pokazała klasa ,a i fajnie było zobaczyć pierwszy raz od mistrzostw w pełnej grze jednego z moich ulubionych siatkarzy -
Winiara <3A dziś w mojej szkole jest wizytacja z kuratorium i musimy udawać '' tych niby grzecznych i aktywnych'' uczniów ...