ßßß Cookit - przepis na 377. Wegańskie dyniowo orzechowe racuchy z jabłkami

377. Wegańskie dyniowo orzechowe racuchy z jabłkami

nazwa

Wykonanie

Wegańskie dyniowo orzechowe owsiane racuchy z jabłkami i suszoną żurawiną. Podane ze 100 % masłem orzechowym , malinami, kiwi , figami
Przepis:
- 1/4 ciepłego napoju o smaku orzechów laskowych
- 1/2 szkl mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa) + 1 łyżka do zaczynu
- łyżka cukru trzcinowego
- 3 dag świeżych drożdży
- dowolna ilość pueere z dyni
- jabłko pokrojone w drobną kostkę
- żurawina suszona
Łyżkę mąki owsianej, pokruszone drożdże, ciepłe mleko i cukier wymieszać ze sobą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 10 minut. Następnie dodać pozostałe składniki oprócz jabłka i żurawiny i odstawić na 30 - 40 minut. Na sam koniec do ciasta dodać drobno pokrojone jabłko i żurawi, całość wymieszać i smażyć racuchu z 2 stron do momentu pojawienia się bąbelków. Smacznego !
Wychodzi słońce i od razu ma się więcej chęci do działania ( choć do nauki nie koniecznie, ale chociaż nawet dobrze, że rozumiem mutacje, bo nie musiałam zbytnio długo siedzieć przy książkach xD). Wykorzystałam to w pełni aktywnie ( oczywiście na jazdę na rowerku bo coś ostatnio go zaniedbałam ) no i nie mogłam przegapić meczu mojej ukochanej Skry ,która jak zawsze pokazała klasa ,a i fajnie było zobaczyć pierwszy raz od mistrzostw w pełnej grze jednego z moich ulubionych siatkarzy - Winiara <3
A dziś w mojej szkole jest wizytacja z kuratorium i musimy udawać '' tych niby grzecznych i aktywnych'' uczniów ...
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/10/377-weganskie-dyniowo-orzechowe-racuchy.html