Wykonanie
Pieczona
kakaowa owsianka z
jabłkiem ,
figami , węgierkami ,
orzechami włoskimi i laskowymi. Podana na wierzchu z
malinami i ziarnem kakaowcaPrzepis:- 6 łyżek
płatków owsianych-
napój sojowy bez
cukru do zalania
płatków-
jabłkofigi i
śliwki w dowolnej ilości- łyżka
kakao- kilka
orzechów włoskich i laskowych
Płatki wieczorem zalać
napojem i odstawić . Rano wymieszać dokładnie z
kakaem , drobno pokrojonymi
orzechami, startym
jabłkiem, pokrojonymi
śliwkami i
figami. Przełożyć do naczynia do zapiekania i piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.Nie ma nic lepszego w pierwszy ''szkolny'' weekend od rozpoczęcia dnia wypiekiem.W tygodniu nie mam na to zbytnio czasu, bo nauka zajmuje go ( ale spokojnie nie martwię się tym , bo sprawia mi to przyjemność , szczególnie, gdy uczę się moich ulubionych przedmiotów - biologii i chemii, z którymi wiążę swoją przyszłość).W weekend nadrabiam zaległości kulinarne , choć obowiązki szkolne też muszę znaleźć swoje miejsce ;)Fajny nr posta dzisiejszego co nie ? :dI jeszcze recenzja
napojuJuż po spróbowaniu
napoju można zauważyć znaczną różnicę
między nim a tym z
cukrem.Ale to nie wpływa negatywnie na jego pozytywną ocenę , wręcz przeciwnie dla mnie jest on lepszy ;)I od producenta kilka słów:Tak, istnieje coś takiego jak nadmierna
słodycz. Poważnie. Masz słodkie płatki? Prawdopodobnie nie chcesz polewać ich niczym słodkim. Tak samo jest w przypadku gotowania. Jeśli przepis nie wymaga dodatkowej ilości
cukru, wypróbuj
napój sojowy Alpro bez
cukru i
soli. Ma on lekką i kremową konsystencję, a przy tym jest zdrowym i pysznym zamiennikiem
produktu mlecznego. (Nie trzeba więcej
słodyczy).GDA (200ml)kcal 64 3
cukry 0,2 0tłuszcz 3 , 6 5nasycone 0 , 6 3
sól 0,06 1Informacje żywieniowe ()Wartość energetyczna 32kcal / 134kJ
Białko 3,3gWęglowodany0,2g
cukry 0,1g laktoza 0gtłuszcz1,8g nasycony 0,3g jednonienasycone 0,4g wielonienasycone 1,1gCholesterol 0mgBłonnik pokarmowy 0,6gSód 0,01gWapń 120mgWitaminy witanina D 0.75µgwitanina B2 0.21mgwitanina B12 0.38µgSkładniki
woda, obłuszczone ziarno soi (6,5%), regulator kwasowości (fosforan potasu, fosforan dipotasu), weglan wapnia*, maltodekstrina, stabilizator (guma gellan), witaminy* (ryboflawina, B12, D2). * substancje wzbogacające.