Próbowałam już gotowanego serniczka z serkahomo , gotowanego jogurtu , gotowanego tofurniczka , ale nie miałam jeszcze okazji spróbować gotowanego serniczka z mojego ulubionego serka wiejskiego.Ale właśnie termin ważności tego serka dobiegł końca i musiałam go do czegoś pysznego wykorzystać.No i jest : GOTOWANY WIEŚNIAK .Jest on kokosowy , bo zagęściłam go domowym kokosowymbudyniem , zrobiony na bazie mąki kokosowej.Zaś na wierzchu znalazło się tahini oraz kawałki gorzkiej czekolady 85 % od Linda :)No to zafundowałam dziś moim kubkom smakowym totalną ucztę przed sprawdzianem z ciągów z matematyki :D Dlatego bardzo proszę o trzymanie kciuków :)A i dziękuję za wczorajsze. Bardzo się przydały, bo mam w sumie 2 błędy , czyli straciłam ok 4 pkt .Teraz pozostaje czekać na oceny :)Gotowany kokosowy serniczek z serka wiejskiego przełożony kiwi, gruszką i truskawkami . Podany z tahini i gorzką czekoladąPrzepis:- 250 g serka wiejskiego- jajko- 25 g budyniu kokosowego *- 50 ml mlekaryżowego do rozmieszania budyniuSerek rozbełtać wraz z jajkiem. Umieścić go w garnku i gotować do momentu zagotowania. W między czasie budyń wymieszać dokładnie z mlekiem. Dodać do gotującego się serka , wymieszać dokładnie. Podgotować jeszcze przez 2 - 3 minuty do zgęstnienia. Smacznego !Przepis na budyńkokosowy :- łyżka mąki kokosowej- 1. 5 łyżki mąki ziemniaczanej