Wykonanie
Dziś bardzo
dziwna liczba w tytule , która zachęciła mnie do przemyśleńO tuż, nie wiem co się stało ,ale wraz ze ,zmianą tytułu i adresu bloga spadła liczba odwiedzin na bloga ( choć poinformowałam o tym)Ja chciałam to zrobić dla swojego dobra i dobra bloga, na którym od dłuższego czasu pojawiają się bezglutenowe potrawyNo cóż chyba był to zły pomysłJa nie zakładałam bloga . żeby
mieć nie wiadomo ile obserwatorów, po prostu chciałam podzielić się z
wami moją pasję .Rozumiem , że robię nudne dania .Moje zdjęcia są beznadziejne , bo niestety nie mam lustrzanki , tylko zwykły aparat `LumixMoże ja w ogóle nie pasuję do tego miejsce , do tej społeczności ....Ale to nie tylko tu mi nie wychodzi, ostatnio wszędzie mam pecha , co zrobię, kogo spotykam , wszyscy się ode mnie odwracają , traktują mnie jak powietrze , trędowatąTylko nie rozumiem co ja takiego zrobiłam , co powiedziałam , że los nigdzie mi nie sprzyjaRozmyślam nad skończeniem z tym , jeszcze
daję sobie miesiąc, a później zobaczę jak to się dalej potoczy.Jak już odejdę , to niestety już nie powrócę...


Smażona kokosowa polenta z
nektarynką,
truskawkami,
arbuzem ,
czereśniami i
bananemPrzepis:- 1/ 2 szkl
mleka kokosowego- 1/ 2 szkl
wody- 6 łyżek
kaszki kukurydzianej
Kaszkę ugotować wieczorem na
mleku i wodzie do gęstości. Przelać do naczynia kwadratowego wyłożonego folię spożywczą i pozostawić do ostygnięcia. Włożyć na noc do lodówki.Rano na patelni rozgrzać
olej kokosowy i smażyć polentę.Podawać z ulubionymi dodatkami .