ßßß Cookit - przepis na + olej kokosowy do smażenia

+ olej kokosowy do smażenia

nazwa

Wykonanie

Dziś bardzo dziwna liczba w tytule , która zachęciła mnie do przemyśleń
O tuż, nie wiem co się stało ,ale wraz ze ,zmianą tytułu i adresu bloga spadła liczba odwiedzin na bloga ( choć poinformowałam o tym)
Ja chciałam to zrobić dla swojego dobra i dobra bloga, na którym od dłuższego czasu pojawiają się bezglutenowe potrawy
No cóż chyba był to zły pomysł
Ja nie zakładałam bloga . żeby mieć nie wiadomo ile obserwatorów, po prostu chciałam podzielić się z wami moją pasję .
Rozumiem , że robię nudne dania .
Moje zdjęcia są beznadziejne , bo niestety nie mam lustrzanki , tylko zwykły aparat `Lumix
Może ja w ogóle nie pasuję do tego miejsce , do tej społeczności ....
Ale to nie tylko tu mi nie wychodzi, ostatnio wszędzie mam pecha , co zrobię, kogo spotykam , wszyscy się ode mnie odwracają , traktują mnie jak powietrze , trędowatą
Tylko nie rozumiem co ja takiego zrobiłam , co powiedziałam , że los nigdzie mi nie sprzyja
Rozmyślam nad skończeniem z tym , jeszcze daję sobie miesiąc, a później zobaczę jak to się dalej potoczy.
Jak już odejdę , to niestety już nie powrócę...
Smażona kokosowa polenta z nektarynką, truskawkami, arbuzem , czereśniami i bananem
Przepis:
- 1/ 2 szkl mleka kokosowego
- 1/ 2 szkl wody
- 6 łyżek kaszki kukurydzianej
Kaszkę ugotować wieczorem na mleku i wodzie do gęstości. Przelać do naczynia kwadratowego wyłożonego folię spożywczą i pozostawić do ostygnięcia. Włożyć na noc do lodówki.
Rano na patelni rozgrzać olej kokosowy i smażyć polentę.
Podawać z ulubionymi dodatkami .
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/222-przemyslenia.html