Wykonanie
Jakiś czas temu miałam straszny problem z ugotowaniem na sypko
kaszy jaglanej i szczerze mówiąc nienawidziłam jej z całego
serca, była to jedyna
kasza która wywoływała u mnie wściekłość, obecnie? opracowałam swoją metodę i
kasza jest idealna!Składniki:
kasza (1 szklanka)
woda (2,5 szklanki)szczypta
soliolej kokosowy (1/2 łyżeczki)Przygotowanie:Do garnuszka sypiemy
kaszę, solimy (u mnie jest to odrobina
soli, jak już kiedyś wspominałam nie używamy prawie wcale) zalewamy zimną!
wodą i odpalamy gaz i gotujemy przez 17 minut, gdy
woda będzie już ciepła dodajemy
olej kokosowy (
kaszę co jakiś czas mieszamy żeby nie przywarła do dna) następnie zalewamy zimną
wodą i przekładamy na sitko i płuczemy pod bieżącą
wodą. Odcedzamy i gotowe,
kasza jest sypka i idealnie przygotowana. Polecam wychodzi naprawdę super.
Smacznego :-)