Wykonanie
Dziś na drugą godzinę mam ,więc z samego rana plackuję .
Tofu leżało sobie w lodówce i dlatego nie mogło się zmarnować.Niedawno też kupiłam
mąką o niebywałym smaku jak i kolorze.Postanowiłam połączyć te 2 produkty i zrobiłam pyszne i zielone placuszki z
tofu jak i z
mąki dyniowej.Są też naturalnie słodkie dzięki bananowi.Podałam również z pysznymi dodatkami :
sałatką owocową z
truskawek,
arbuza i brzoskwinek
Przepis:- 180 g
tofu-
jajko- 2 łyżki
mąki dyniowej- łyżka
mąki jaglanej- 1/ 2 łyżeczki
proszku do pieczenia-
bananTofu zmiksować z
jajkiem. Dodać sypkie składniki i wymieszać z
tofu. Dodać drobno pokrojonego
banana. Smażyć na dobrze rozgrzanej i lekko natłuszczonej
olejem kokosowym patelni.Uważać przy przewracaniu bo placuszki są bardzo delikatne. Smacznego :)
Wyniki wyszły całkiem dobrze , choć najważniejsze czyli wapń i magnez
będę w poniedziałek.Właśnie ich bardzo się obawiam.Wczoraj próbowałam sobie biegać , ale to był zły wybór, bo od razu zaczęły mnie boleć obie łydki.
Jejku, kiedy mi to przejdzie ? :(