ßßß Cookit - przepis na Dyniowe placuszki z tofu z bananem i sałatką owocową

Dyniowe placuszki z tofu z bananem i sałatką owocową

nazwa

Wykonanie

Dziś na drugą godzinę mam ,więc z samego rana plackuję .
Tofu leżało sobie w lodówce i dlatego nie mogło się zmarnować.
Niedawno też kupiłam mąką o niebywałym smaku jak i kolorze.
Postanowiłam połączyć te 2 produkty i zrobiłam pyszne i zielone placuszki z tofu jak i z mąki dyniowej.
Są też naturalnie słodkie dzięki bananowi.
Podałam również z pysznymi dodatkami : sałatką owocową z truskawek, arbuza i brzoskwinek
Przepis:
- 180 g tofu
- jajko
- 2 łyżki mąki dyniowej
- łyżka mąki jaglanej
- 1/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- banan
Tofu zmiksować z jajkiem. Dodać sypkie składniki i wymieszać z tofu. Dodać drobno pokrojonego banana. Smażyć na dobrze rozgrzanej i lekko natłuszczonej olejem kokosowym patelni.
Uważać przy przewracaniu bo placuszki są bardzo delikatne. Smacznego :)
Wyniki wyszły całkiem dobrze , choć najważniejsze czyli wapń i magnez będę w poniedziałek.
Właśnie ich bardzo się obawiam.
Wczoraj próbowałam sobie biegać , ale to był zły wybór, bo od razu zaczęły mnie boleć obie łydki.
Jejku, kiedy mi to przejdzie ? :(
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/213-dyniowe-placuszki-z-tofu-bez-dyni-d.html