Wykonanie
Chyba potrzebowałam znowu wyjechać, żeby móc wrócić do blogowania.Powrót do domu we wrześniu był bardzo trudny, bo gdzieś tam na drugim końcu świata z tymi wszystkimi osobami poczułam się jak u siebie. Podróże mają to do siebie, że zawsze zostawiamy w różnych miejscach jakąś część siebie, a mnie w Japonii zostało dosyć sporo.Dwa tygodnie temu zaczęłam jednak nową przygodę- tym razem jestem trochę bliżej, bo następne kilka miesięcy
spędzę w Budapeszcie. Będzie więc o moim życiu tutaj, ale to dopiero po tym, jak dokończę wszystkie japońskie opowieści- mam jeszcze sporo rzeczy, o których chcę powiedzieć.Dzisiaj jednak podzielę się z
wami przepisem na pancakes z
tofu i
bananami, które stały się moim cotygodniowym rytuałem w Hiroshimie. Jak zwykle nie podaję dokładnych proporcji, bo wszystko robię na oko. Placuszki są przepyszne i bardzo pożywne. Najbardziej lubię podawać je z
truskawkami i
miodem- smacznego :)Składniki:1
bananok. 150g
tofu1
jajko1 łyżka
jogurtu naturalnego1 łyżeczka
proszku do pieczenimąkaRozgnieść widelcem
banana i
tofu. Dokładnie wymieszać z
jajkiem i
jogurtem. Dodać
proszek do pieczenia i stopniowo dosypywać łyżkami
mąkę tak, aby ciasto było w miarę gęste.Usmażone placuszki polać
miodem i ulubionym
owocami.