ßßß Cookit - przepis na 208. Dooomowe masełka orzechowe i gofry kasztanowe

208. Dooomowe masełka orzechowe i gofry kasztanowe

nazwa

Wykonanie

Wczoraj jak wszyscy się domyśliliście robiłam domowe masło orzechowe.
Ale nie był to jeden rodzaj ,ale dwa - z orzeszków ziemnych jak i słonecznika
Choć z ziemnych poszło bardzo szybko - tylko zmieliłam w młynku a następnie zblendowałam.
To z tym drugim tak lekko nie było , no ale pokarzę wam moje efekty pracy.
Masełko są naturalne - tylko same bakalie, bez oleju , z odrobiną soli i cukru trzcinowego, kremowe.
No i najważniejsze - takich w sklepie nie dostaniecie :D
Dziś jadę na kolejna zawody z moją ekipą , więc na śniadanko muszą być gofry.
Dziś są to gofry z mąki kasztanowej, na jogurcie naturalnym.
A podane z klasykiem dla biegacza ,czyli masełko orzechowe ale dziś to domowe słonecznikowe i banan oraz ricotta , dżem malinowy naturalny, kiwi , truskawki i borówki amerykańskie
Gofry kasztanowo - jogurtowe
Przepis:
- 30 g mąki kasztanowej
- 20 g mąki ryżowej
- 1/ 2 kubeczka j. naturalnego ( ok 75 ml)
- jajko
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać . Piec gofry w dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do momentu chrupkości . Smacznego !
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/208-dooomowe-maseka-orzechowe-i-gofry.html