Wykonanie
Wczoraj jak wszyscy się domyśliliście robiłam domowe
masło orzechowe.Ale nie był to jeden rodzaj ,ale dwa - z
orzeszków ziemnych jak i
słonecznikaChoć z ziemnych poszło bardzo szybko - tylko zmieliłam w młynku a następnie zblendowałam.To z tym drugim tak lekko nie było , no ale pokarzę wam moje efekty pracy.Masełko są naturalne - tylko same
bakalie, bez
oleju , z odrobiną
soli i
cukru trzcinowego, kremowe.No i najważniejsze - takich w sklepie nie dostaniecie :D



Dziś
jadę na kolejna zawody z moją ekipą , więc na śniadanko muszą być gofry.Dziś są to gofry z
mąki kasztanowej, na
jogurcie naturalnym.A podane z klasykiem dla biegacza ,czyli masełko
orzechowe ale dziś to domowe
słonecznikowe i
banan oraz
ricotta ,
dżem malinowy naturalny,
kiwi ,
truskawki i
borówki amerykańskie

Gofry
kasztanowo -
jogurtowePrzepis:- 30 g
mąki kasztanowej- 20 g
mąki ryżowej- 1/ 2 kubeczka j. naturalnego ( ok 75 ml)-
jajkoWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać . Piec gofry w dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do momentu chrupkości . Smacznego !