Wykonanie
Dziś włączałam rano piekarnik, bo dawno tak nie robiłam , a przecież jest wolne .Można celebrować poranki :D
Płatki ryżowe dawno nie były przeze mnie używane , dlatego zrobiłam z nich
ciastko.Ale jakie, ? Po prostu je ugotowałam do gęstości , dodałam jajeczko, bo wiadomo wtedy są zdrowsze i takie kremowe <3I teraz Uwaga ! Podzieliłam ugotowaną ryżankę na 3 części.Do jednej dodałam truskaweczki, słodziutkie , bo nasze polskie<3Do drugiej
banana , PB oraz
cynamon - taki najlepszy klasykA do trzeciej boróweczki , jeszcze nie nasze polskie ale i tak pyszzne <3I tak to wszystko ułożyłam w foremce i zapiekłam :)No i podałam z gęstym
jogurtem od Bakomy oraz truskaweczkami <3
Przepis:- 5 łyżek
płatków ryżowych- szkl
mleka ( u mnie
sojowe)-
jajko+ dowolne dodatki.
Płatki gotujemy na
mleku do gęstości. Pod koniec gotowania dodajemy
jajko.Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dzielimy na 3 części. Do każdej dodajemy ulubione dodatki.Układamy w naczynku do zapiekania i pieczemy przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wczorajszy test poszedł mi całkiem dobrze - śliczna pogoda , towarzystwo koleżanki i czego chcieć więcej . No może , gdyby nie odezwał się ból kostki..Ale co tam ! Przebiegłam 2, 5 km i to się liczy.Wczoraj na obiad zrobiłam sobie
szparagi z jajeczkiem sadzonym i pełnoziarnistym
ryżemPo prostu pyyychotka <3Dziś podzielę się z
wami po południu naleśnikami :)Miłego dnia :*