Wykonanie
Obiad miał byc trochę wcześniej, ale koleżanka zabrała mnie na wycieczkę rowerową i dopiero nie dawno przyjachałamaDziś na obiad wegańskie naleśniki , czyli zamiast
jajek jest
siemię lniane.Myślałam że mi się rozpadną a tu wyszły taki pyszne i chyba od dziś to siemię będzie królować w naleśniczkachNadzienia też są pyszne:-
ricotta ,
maliny,
truskawki-
szpinak i
fasolka biała-
szpinak i gotowany
łosośSoczek oczywiście też był


Wegańskie naleśnikiPrzepis:- 50 g
mąki ( u mnie z
ryżu brązowego)- 100 ml
mleka ryżowego- 50 ml
woda- łyżka mielonego siemienia + 2 łyżki ciepłej
wodySiemię wymieszać z
wodą i pozostawić do napęcznienia . Następnie dodać pozostałe składniki i zmiksować.Włożyć do lodówki na m.in. 2 h a następnie piec naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej.