Wykonanie
Pora na wyciąganie letnich i jesiennych zapasów z czeluści zamrażalkiWczoraj , kiedy spojrzałam do mojej zauważyłam 2 paczuszki dyni, która od dawna czekałam tylko by ją wykorzystać do czegoś pysznego .No i dziś przyszedł te dzień .Ale co ja
mogę zrobić ?Na pewno coś z piekarnika.Kochana babcia ugotowała za dużo
kaszy gryczanej i podsunęła mi pomysł na zapiekankę z
kaszy gryczanej i wiejskiego , bo taką ona zajadała się w dzieciństwieWięc skoro babcia dała przepis , to mi wystarczy tylko pomieszać składniki i upieAle oprócz powyższych składników dodałam coś jeszcze - Moją kochaną MĄKĘ
KOKOSOWĄ , bo jest pyszna i idealnie wpasowała się do dzisiejszego śniadaniaI jeszcze coś do pochrupania -
orzechy włoskie
Kokosowo - dyniowa zapiekanka z
kaszy gryczanej z
serkiem wiejskim i
orzechami włoskimiPrzepis:- 40 g ugotowanej
kaszy gryczanej- 150 g
serka wiejskiego-
jajko- 3 łyżki pueere z dyni- łyżka
mąki kokosowej- 3
orzechy włoskieWszystkie składniki oprócz
orzechów połączyć ze sobą . Powstałą masę włożyć do naczynka do zapiekania . Na wierzchu pokruszyć
orzechy. Piec w piekarniku przez 30 min w temp. 180 stopni Celcjusza .Tradycji stała się zadość i nawet ja wróg pączków skusiłam się na tą małą
słodycz ale w wersji bezglutenowej i zdrowej bo upiekłam je w piekarniku



Przepis:- 3 łyżki
mąki jaglanej- 3 łyżki
mąki kukurydzianej- chlust
kefiru-
jajko- starte na dużych oczkach
jabłko- 1/ 2 łyżeczki
proszku do pieczenia-
cynamonWszystkie składniki połączyć ze sobą do powstania dość gęstej masy. Włożyć do foremek na muffiny lub donuty . Piec w piekarniku przez 15 min w temp 180 stopni CelcjuszaAle te dni szybko mijają. Dopiero co witaliśmy luty a tu już jutro marzec.Ale cieszę się na ten miesiąc bo rozpoczyna się moja ulubiona
pora roku, dni są coraz dłuższe, wreszcie wieczorem
będę mogła iść biegać .A dziś piąteczek, tylko 6 lekcji , spr z religii ( Hello ? ) i rozpoczynamy leniuchowanie :)Miłego piątku