Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
P lacki z
płatków owsianych bez dodatku
cukru, bogate w błonnik pokarmowy sprawdzają się idealnie jako zdrowa przekąska, podwieczorek bądź II śniadanie.P omimo braku substancji słodzących z pewnością polubią je osoby kochające wszelkie słodkości oraz te lubiące szybkie i proste przygotowywanie potraw .Składniki:
Jajko- 2 sztuki
Mąka- 3 łyżki
Płatki owsiane- 6 łyżek
Proszek do pieczenia- łyżeczka
Mleko- 2 łyżki
Jabłko- 1 sztuka
Orzechy włoskie- 15g (3 łyżeczki)
Cynamon- pół łyżeczkiPrzepis:
1.
Jabłko obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.
Orzechy pokroić drobno.Wszystkie składniki wsypać do miski i wymieszać.2. Nakładać około 1 łyżkę masy na patelnie, smażyć z obu stron bez dodatku tłuszczu.Ilość porcji- 10 sztuk1 placek (46g) zawiera :B-3,3g T- 2,9g W-10,2g E- 76 kcal WW- 1
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]