Wykonanie
Uwielbiam takie alternatywne rozwiązania. Dziś do obiadu, zamiast tradycyjnej sałatki, podałam słodko - kwaśne
marchewki. Dodatek bardzo orientalny. Przypadły do gustu wszystkim - i tym mniejszym i tym większym smakoszom. Kto powiedział, że obiad musi być nudny.Składniki:450 g / 1 opakowanie mrożonych
marchewek mini1 łyżka
masła1 łyżka
miodu wielokwiatowego4 cm kawałek
imbiru1 łyżka
octu winnego1/4 szklanki
wodysólpieprz1 łyżeczka białego
sezamuMarchewki rozmrażamy. W rondelku rozpuszczamy
miód i
masło. Dodajemy warzywa, starty na tarce
imbir,
ocet i
wodę. Całość przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu 10-15 minut. Kontrolujemy
marchewki, by się nie rozgotowały. Pod sam koniec dodajemy
sezam. Mieszamy.