200 g gorzkiej czekolady 150 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobnego cukru 7 dużych jajek (osobno żółtka i białka) 150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli polewa 100 g masła 100 g czekolady 4 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka ponadto 1 szklanka wiórków kokosowych Pieczemy ciasto. Masło rozcieramy z roztopioną, lekko ciepłą czekoladą, aż do gładkości. Kolejno i powoli dokładamy żółtka i cukier, cały czas masę miksując. Wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy ciasto delikatnie łyżką drewnianą. Białka ubijamy osobno z solą na sztywno. Pianę wkręcamy do gęstej, czekoladowej mikstury. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blaszki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170*C około 25-30 minut (do tzw. suchego patyczka). Gotowe pozostawiamy w piekarniku, żeby powoli ostygło (inaczej biszkopt może opaść). Następnie wyciągamy je z formy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy polewę czekoladową.