Pyszny, lekki, czekoladowy deser. Przepis pochodzi z serii Le Cordon Bleu. Zapraszam do wypróbowania. ;)Składniki:50 g gorzkiej czekolady250 ml mleka60 g masła3 łyżki mąki4 żółtka4 białka3 łyżki cukru1 łyżka kakaosól1. Pokruszoną czekoladę zalewamy gorącym mlekiem. Mieszamy do rozpuszczenia.2. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę. Mieszamy. Stopniowo dodajemy rozpuszczone mleko z czekoladą. Gotującą się masę ciągle mieszamy, aż powstanie budyń.3. Odstawiamy do ostygnięcia.4. Żółtka dodajemy stopniowo do czekoladowego budyniu. Dokładnie mieszamy.5. Białko ubijamy z solą. Do ubitego białka dodajemy stopniowo cukier. Na końcu dodajemy kakao.6. Do masy czekoladowej, dodajemy porcjami pianę. Delikatnie mieszamy.7. Kokilki smarujemy masłem i posypujemy kakao lub cukrem pudrem. Wlewamy czekoladową masę.8. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 25 minut.9. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.Smacznego! ;)