Wykonanie
18 czerwca 2013
ŻEBERKA Z GRILLA I
SAŁATKA Z
POMIDORÓWSkładniki (4 porcje):
żeberka1 kg
żeberekłyżeczka
przyprawy do grilla4 ząbki
czosnkułyżeczka
kminku1/4 szklanki
oleju1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
papryki słodkiejsałatka5
pomidorówgarść
pietruszki1 duża
cebulasól,
pieprz do smakuPrzygotowujemy
żeberka.Do dużej miski dajemy
olej,
przyprawę do grilla, posiekane w plasterki ząbki
czosnku,
kminek,
sól oraz
papryką słodką. Całość mieszamy energicznie, aż do uzyskania jednolitej masy. Wrzucamy
żeberka do miski i dokładnie obtaczamy w marynacie. Odstawiamy je na 1 godzinę do lodówki. Gdy
mięsko przesiąknie sosem, owijamy je najpierw papierem do pieczenia, a następnie folią aluminiową i grillujemy minimum 1 godzinę.Robimy
sałatkę.
Pomidory myjemy i kroimy w dość grubą kostkę,
cebulę kroimy w kosteczkę, a
pietruszkę siekamy drobno.Dodajemy
sól i
pieprz do smaku.


Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.