ßßß Cookit - przepis na TARTA Z CZERWONĄ PORZECZKĄ

TARTA Z CZERWONĄ PORZECZKĄ

nazwa

Wykonanie

30 czerwca 2013
TARTA Z CZERWONĄ PORZECZKĄ
Składniki:
spód
175 g mąki pszennej
30 g kakao
125 g masła
1 żółtko
szczypta soli
50 g cukru pudru
masa
tabliczka białej czekolady
250 g serka mascarpone
100 g śmietanki 30%
łyżka cukru pudru
300 g czerwonych porzeczek
Składniki na ciasto zagniatamy szybko. Po wyrobieniu owijamy je folią i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Śmietankę 30% ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i (stopniowo dodając) miksujemy razem z serkiem mascarpone. Przenosimy masę czekoladowo-serową do bitej śmietanki i całość delikatnie mieszamy. Odstawiamy krem do lodówki. Formę do tarty wylepiamy ciastem. Pieczemy spód 20 minut w 180*C. Po upieczeniu ciasto studzimy, wylewamy na nie krem i układamy owoce (porzeczki należy dokładnie umyć i osuszyć). Dekorujemy tartę listkami mięty.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/06/tarta-z-czerwona-porzeczka.html