ßßß Cookit - przepis na RIGATI TRICOLORE ZE SZPINAKIEM I TUŃCZYKIEM

RIGATI TRICOLORE ZE SZPINAKIEM I TUŃCZYKIEM

nazwa

Wykonanie

2 czerwca 2013
RIGATI TRICOLORE ZE SZPINAKIEM I TUŃCZYKIEM
Składniki (4 porcje):
400 g makaronu Rigati Tricolore (Lubella)
100 g szpinaku świeżego
2 puszki tuńczyka w oleju
śmietanka kremówka
2 łyżki serka mascarpone
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy al dente w wodzie (na 100 g makaronu-1 litr wody) z niewielką ilością soli (8 minut).
Gdy makaron jest gotowy, odcedzamy go.
Odlewamy 1/2 szklanki wody z ugotowanego makaronu.
Do woka dajemy śmietankę, odlaną wodę, drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Całość doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu. Dodajemy mascarpone i szpinak. Mieszamy wszystko bardzo delikatnie. Teraz wrzucamy makaron i odcedzoną rybę. Całość podgrzewamy jeszcze 5 minut.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/06/rigati-tricolore-ze-szpinakiem-i.html