Kolejne szpinakowe rewolucje. Pyszne, a zarazem cieszące oko. Połączenie smaczne i chyba niezbyt często spotykane. Szpinak z tuńczykiem w muszlach, zapiekany z żółtym serem.Składniki:200g makaronu muszle450g szpinaku2 puszki tuńczyka3 ząbki czosnkułyżeczka masła100g żółtego serasól, pieprzMakaron gotujemy w osolonej wodzie, w dużym garnku, żeby muszle się nie posklejały.Szpinak dusimy na łyżeczce masła, aż odparuje z niego woda. Wtedy wyciskamy do niego 3 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy trochę ostygnie dodajemy odciśniętego z zalewy tuńczyka i mieszamy.Do ugotowanych muszli nakładamy nadzienie ze szpinaku i tuńczyka, układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 10 min, aż ser się rozpuści. Zajadamy się pysznym daniem.