ßßß Cookit - przepis na Muszle nadziewane

Muszle nadziewane

nazwa

Wykonanie

Kolejne szpinakowe rewolucje. Pyszne, a zarazem cieszące oko. Połączenie smaczne i chyba niezbyt często spotykane. Szpinak z tuńczykiem w muszlach, zapiekany z żółtym serem.
Składniki:
200g makaronu muszle
450g szpinaku
2 puszki tuńczyka
3 ząbki czosnku
łyżeczka masła
100g żółtego sera
sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, w dużym garnku, żeby muszle się nie posklejały.
Szpinak dusimy na łyżeczce masła, aż odparuje z niego woda. Wtedy wyciskamy do niego 3 ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy trochę ostygnie dodajemy odciśniętego z zalewy tuńczyka i mieszamy.
Do ugotowanych muszli nakładamy nadzienie ze szpinaku i tuńczyka, układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 10 min, aż ser się rozpuści. Zajadamy się pysznym daniem.
Źródło:http://littlemissgarlic.blogspot.com/2012/02/muszle-nadziewane.html