Pyszne danie z grilla dla wegetarian, ale również sprawdzi się jako zdrowy dodatek do grillowanego mięsa . Zdrowe i pożywne papryki wypełnione pysznym farszem na bazie płatków jęczmiennych i jarmużu . Pycha :) .A więcej na temat papryki w artykule "Słodko-ostra natura papryki" . Zapraszam do lektury.Składniki:· 4 białe papryki· szklanka płatków jęczmiennych błyskawicznych· 1,5 szklanki wody· sól· pieprz· ząbek czosnku· pęczek koperku· 200 g jarmużu· 2 ogórki małosolne· 2 łyżki octu balsamicznego· łyżeczka miodu· olej rzepakowy do smażeniaNa patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy drobno posiekany jarmuż i smażymy aż straci swoją surowość.W garnku zagotowujemy wodę. Dosypujemy płatki jęczmienne i gotujemy ok. 4 minuty na małym ogniu cały czas mieszając.Z papryk odcinamy kapelusze, wydrążamy środki pozbawiając je gniazd nasiennych. Smarujemy z zewnętrznej strony odrobiną oleju i układamy na tacce do grillowania.Gotowe płatki łączymy z podsmażonym jarmużem. Dodajemy drobno posiekany koperek i ogórki małosolne. Doprawiamy solą, pieprzem, octem balsamicznym i miodem. Farszem wypełniamy papryki. Grillujemy ok. 45 minut. Smacznego.