ßßß Cookit - przepis na Szparagi z nerkowcami i bazylią

Szparagi z nerkowcami i bazylią

nazwa

Wykonanie

Kolejna szybka propozycja na szparagową przekąskę ;) .
Składniki:
· 2 pęczki zielonych szparagów
· pęczek bazylii
· 200 g nerkowców uprażonych na suchej patelni
· sól
· pieprz
· ząbek czosnku
· łyżka octu balsamicznego
· łyżeczka miodu
· olej rzepakowy - ile zabierze
Szparagi gotujemy al dente. Bazylię blendujemy z czosnkiem i nerkowcami stopniowo dodając olej rzepakowy do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem, miodem i octem balsamicznym.
Ugotowane szparagi polewamy sosem. Smacznego!
link do strony książki Tomasza Jakubiaka
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/05/szparagi-z-nerkowcami-i-bazylia.html