ßßß
Cookit - przepis na Szparagi z nerkowcami i bazylią
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szparagi z nerkowcami i bazylią
Składniki
Zielone szparagi
Bazylia
Sól
Pieprz
Czosnek
Ocet balsamiczny
Miód
Olej rzepakowy
Wykonanie
Kolejna szybka propozycja na
szparagową
przekąskę ;) .Składniki:· 2 pęczki
zielonych szparagów
· pęczek
bazylii
· 200 g
nerkowców
uprażonych na suchej patelni·
sól
·
pieprz
· ząbek
czosnku
· łyżka
octu balsamicznego
· łyżeczka
miodu
·
olej rzepakowy
- ile zabierze
Szparagi
gotujemy al dente.
Bazylię
blendujemy z
czosnkiem
i
nerkowcami
stopniowo dodając
olej rzepakowy
do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
,
miodem
i
octem balsamicznym
.Ugotowane
szparagi
polewamy sosem. Smacznego!link do strony książki Tomasza Jakubiaka
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/05/szparagi-z-nerkowcami-i-bazylia.html
Przepisy powiązane
Polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowo-balsamicznej
Sos jogurtowo - czosnkowy
Pesto zielone, czerwone- nie, modre! - genialne pesto z modrej kapusty
Kurczak z miodem gryczanym i octem balsamicznym
Białe szparagi z makaronem aglio olio z cukini i sosem z bazylii
Składniki powiązane (0)