Wykonanie
            
Proponuję radykalną zmianę tonacji zarówno kolorów jak i smaków. Wszędzie czerwono i słodko od 
truskawek , więc mam nadzieję trochę złamać konwencję. 
Ogórki małosolne to kolejny sezonowy cud, na który czekaliśmy z niecierpliwością. Któż nie lubi 
ogórków małosolnych? Nie znam takich osób, za to znam takie, które cenią je sobie wyżej, niż kiszone, że o innych nie wspomnę. U mnie co roku muszą być :) Pierwszą partię zrobiłam w ostatnią sobotę i już od poniedziałku mogliśmy się cieszyć ich niezwykłym i codziennie innym smakiem. Od tej 
pory każda kanapka koniecznie z 
pomidorkiem (najchętniej 
malinowym) i ogóreczkiem małosolnym :) Polecam :)

Składniki:1 kg 
ogórków gruntowych,1 litr 
wody,1 łyżka 
soli,kilka gałązek świeżego 
koperku,3 ząbki 
czosnku,5 cm 
chrzanu,
Ogórki myjemy i ciasno układamy w dużym słoju. Dodajemy 
koper, 
czosnek i obrany 
chrzan, pokrojony na mniejsze kawałki. Całość zalewamy wrzątkiem z rozpuszczoną 
solą. Odstawiamy w ciemne miejsce i po 2-3 dniach można już zaznać rozkoszy ich smaku :)Słoika nie zakręcamy, jedynie przykrywamy talerzykiem lub lnianym ręcznikiem.Ingredients:1 kg of cucumbers,1 liter of water,1 tablespoon of saltsmall bunch of fresh dill,3 cloves of garlic,5 cm / 2 inches of horseradishWash cucumbers and tightly arrange in a large jar. Add dill, cloves of garlic, peeled and cut into smaller pieces horseradish. 
Pour the salted and boiling water over cucumbers. Cover the jar with a 
plate or linen towel and leave in a dark place for 2-3 days. After 3rd day you can enjoy it :)
