ßßß
Cookit - przepis na Brązowy ryż ze szpinakowym sosem a la pesto i wędzonym twarogiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Brązowy ryż ze szpinakowym sosem a la pesto i wędzonym twarogiem
Składniki
Ryż brązowy
Szpinak
Orzeszki ziemne
Miód
Ocet balsamiczny
Czosnek
Sól
Pieprz
Olej rzepakowy
Ser twarogowy
Wykonanie
Pyszny wegetariański obiad, którego przygotowanie zajmuje tyle, ile wynosi czas gotowania
ryżu
. Szczerze polecam.Składniki:· 200 g
brązowego ryżu
naturalnego· 250 g
szpinaku
· 2-3 garście
orzeszków ziemnych
· łyżka
miodu
· 2 łyżki
octu balsamicznego
· ząbek
czosnku
·
sól
·
pieprz
·
olej rzepakowy
· 100 g
sera twarogowego
wędzonego
Ryż
zalewamy 2,5 szklankami
wody
i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
Szpinak
blendujemy z
orzeszkami ziemnymi
uprażonymi na suchej patelni,
czosnkiem
,
octem
i
miodem
. Cały czas blendując dolewamy stopniowo
olej
do uzyskania pożądanej konsystencji sosu. Doprawiamy
solą
i
pieprzem
.
Ryż
łączymy z sosem. Dodajemy pokruszony
twaróg
. Smacznego!
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/07/brazowy-ryz-ze-szpinakowym-sosem-la.html
Przepisy powiązane
Szparagi z nerkowcami i bazylią
· sól
Polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowo-balsamicznej
Zupa-krem ze szpinaku z grzankami
Sałatka z młodego szpinaku, winogron i gorgonzoli
Składniki powiązane (0)