Wykonanie
Szybka propozycja obiadowa- sycąca, zdrowa i smakowita. Do przygotowania w niecałe 30 minut.
Słodycz gruszki idealnie przełamuje słony smak
sera i wyrazisty smak ajvaru. Uzupełnieniem całości jest zapiekane
jajko doprawione świeżym
koperkiem. Zapraszam :)Składniki:· 2 placki tortilli· 3
karczochy z
oleju· 1
gruszka· 1,5 opakowania Arla Apetina snack z
suszonymi pomidorami (150 g)· Arla Apetina
serek kremowy naturalny - 2 łyżki· ajvar 2 łyżeczki· 2
jajka·
sól·
pieprz·
koperek2 kokilki smarujemy zalewą
olejową spod serka Apetina Snack i wykładamy je plackami tortilli- jeśli placki będą za duże, to należy je przyciąć.W misce łączymy posiekane
karczochy odsączone z zalewy olejowej i 1
gruszkę pokrojoną w drobną kostkę (ze skórką). Dodajemy odrobinę
oleju spod serka arla apetina snack. Doprawiamy
solą,
pieprzem i ajvarem.Tortille smarujemy
serkiem kremowym Arla Apetina naturalna. Do każdej wykładamy po połowie warzywno-
owocowego farszu. Na farszu układamy po połowie kostek Arla Apetina snack (w
sumie 150 g). Do każdej kokilki wybijamy po 1
jajku. Delikatnie solimy i
pieprzymy. Kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut-
białko musi być ścięte,
żółtko płynne. Podajemy posypane świeżym
koperkiem. Smacznego!