ßßß
Cookit - przepis na Pomarańczowo-jogurtowe jabłka z miodem i otrębami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pomarańczowo-jogurtowe jabłka z miodem i otrębami
Składniki
Konfitura
Cynamon
Pomarańcza
Cukier brązowy
Jabłko
Miód
Otręby
Jogurt naturalny
Wykonanie
Pyszne jabłuszka wzbogacone smakiem
pomarańczy
, z delikatną nutą miodowej
słodyczy
, w towarzystwie zdrowych
otrąb
oraz lekko kwaśnych
jeżyn
to ciekawa, apetyczna i dietetyczna propozycja zarówno deserowa, jak też chociażby
śniadaniowa
. Polecam!SKŁADNIKI:4
jabłka
2 łyżki
jogurtu naturalnego
gęstego2 łyżki
otrąb
owsianych2-3 łyżeczki
miodu
akacjowego3 łyżeczki domowej
konfitury
jeżynowej
cynamon
skórka z
pomarańczy
łyżeczka
brązowego cukru
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka
przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne. Układamy w naczyniu żaroodpornym. W misce łączymy
jogurt
,
miód
,
otręby
,
cynamon
oraz
skórkę pomarańczową
. Całość dokładnie mieszamy. W każdy dołeczek po gnieździe nasiennym układamy po jednej
jeżynie
z domowej
konfitury
. Następnie wypełniamy środki
sosem jogurtowo
-
miodowym
z
otrębami
. Jabłuszka posypujemy
cynamonem
oraz
brązowym cukrem
. Pieczemy do miękkości w temp. 200 stopni, termoobieg. Podajemy z pozostałym
sosem jogurtowym
. Smacznego!
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2014/04/pomaranczowo-jogurtowe-jabka-z-miodem-i.html
Przepisy powiązane
Szarlotka bez pieczenia - Buszująca w kuchni
Pieczone jabłko z konfiturą
Wigilijny kompot z suszu
Jabłka pieczone
Lekka szarlotka z migdałowo-miodową kruszonką!
Składniki powiązane (0)