Wykonanie
Trochę wydaje mi się to być nierealne, że już nigdy nie
będę chodziła do szkoły. Ostatnie dni były naprawdę bardzo miłe- dużo zabawy, uśmiechów, zdjęć, wyjazdów i spacerów. Starałam się zapamiętać je wszystkie jak najdokładniej. Choć tak bardzo nie mogłam się doczekać końca szkoły, to przyznaję się, że jakaś część mnie będzie jednak troszkę tęsknić. Mmmm... lepiej
wrócę do nauki ;-)Na takie gorące dni jak dzisiaj proponuję Wam pieczone
jabłka na kolację. U mnie ostatnimi czasy goszczą bardzo często i smakują każdemu :) Takie małe, nostalgiczne przyjemności.★
Jabłka pieczone ★Składniki:
jabłkakilka łyżek
oliwy+ ulubione dodatki, np.
miód,
konfitura,
cynamon...
Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć
jabłka dookoła nożem w połowie- dzięki temu będą łatwiej odchodzić od skórki. Naczynie żaroodporne natłuścić
oliwą, włożyć
jabłka (mogą być polane
miodem czy posypane
cynamonem). Piec ok. 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Ja swoje gotowe
jabłka polałam domowymi
wiśniami w
syropie :-)