Czyli smak ulubionych lodów w formie wypieku!Czekoladoweśmietankowe ciasto z komosy ryżowej i groszku z ekologicznymi płatkami migdałów Symbio i truskawką/przepis autorski//1 porcja/200 g ugotowanej komosy ryżowej z zielonym groszkiem i szpinakiem (u mnie gotowa mieszanka Quinola Baby)50 g mąki jaglanej10 g ekologicznego gorzkiego kakaoszczypta soliekologiczna śmietanka sojowa do rozrzedzenia konsystencji (około 50 ml)jajko1/3 łyżeczki sody2 łyżki syropu z agawyekologiczne płatki migdałów do dekoracjitruskawkaWszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta, jednak nie aż tak jak pasta.Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Ciasto przelać do naczynia, udekorować płatkami migdałów i zapiekać około 20 minut.Podawać po ostudzeniu z truskawką.Smacznego!