ßßß
sernikobrownie z malinamicheesecake brownies with raspberriesPrzepis na sernikobrownie podchodzi od Maria'n. Ciasto jest naprawdę przepyszne. Jeżeli ktoś jest fanem tego wypieku, a niekoniecznie chce piec mu się na raz całą blachę ciasta, na pewno będzie zachwycony. Ja robiłam je już wcześniej kilka razy, jednak zawsze w ramach słodkiej kolacji. Dziś zmieniłam ten nawyk, bo warto było je tu zaprezentować. ;)/1 porcja/
- 100g twarogu sernikowego- 20g mąki żytniej- białko jajka- 1 łyżeczka syropu z agawy- szczypta sody oczyszczonej- szczypta soli- 40g mąki żytniej- 1 jajko + żółtko- 2 kostki gorzkiej czekolady- 1 łyżka kakao naturalnego- 1 łyżeczka syropu z agawy- szczypta sody oczyszczonej- szczypta soliW jednej misce miksujemy składniki na masę serową. W drugiej mieszamy najpierw mąkę, kakao, sodę i sól, a następnie dodajemy syrop, jajko i żółtko. Mieszamy dokładnie, a na końcu dodajemy pokruszone 2 kostki gorzkiej czekolady, łączymy z ciastem. W lekko natłuszczonym naczyniu ceramicznym układamy naprzemiennie dwie masy, a następnie wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy pół godziny. Jemy na ciepło bądź też podajemy ostudzone.InspiracjaAkcja I