Wykonanie
Focaccia z
oliwkami i
rozmarynem - smakowała identycznie jak włoska!***Niedawno odkryłam ciekawy konkurs organizowany przez sklep internetowy rossi.pl oraz serwis czasnawnetrze.pl. Do wygrania jest porcelanowy serwis do
kawy Villeroy & Boch.Wystarczy odpowiedzieć na trzy proste pytania. Konkurs trwa tylko do 16 marca, dlatego jeśli chcielibyście go wygrać, musicie się pospieszyć! :)LINK DO KONKURSU***/przepis autorski/120 g ugotowanego
brokułajajko3 łyżki dowolnej
mąkiłyżka
musliłyżeczka spiruliny w proszkułyżka
syropu klonowegopół łyżeczki
proszku do pieczenia100 ml
mleka migdałowegoszczypta
solikilka kropli
aromatu migdałowegomasło klarowane do smażeniaWszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej
śmietany).Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.Podawać
póki gorące.Smacznego!