Wykonanie

Pancakes z
mąki kokosowej (Tropicai) na
mleczku kokosowym podane z
kokosowym jogurtem,
morelową konfiturą z
amaretto (Grashoff) i
pomelo

/PRZEPIS WŁASNY/65 g
mąki kokosowej Tropicaiok. 160 g
mleczka kokosowego (u mnie płynne, chociaż te z puszki też się nada)
mleko do konsystencjiszczypta
solimałe
jajko1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
cukru z kwiatu
kokosa Tropicaiłyżeczka
oleju kokosowego Tropicai
Mąki umieścić w blenderze, dodać
sól,
jajko, proszek,
cukier i
olej. Następnie dodać
mleko kokosowe i zmiksować na gładką masę.Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dodać trochę
mleka.Ciasto powinno
mieć konsystencję gęstej
śmietany.Patelnię natłuścić, rozgrzać i łyżką nakładać placki.Smażyć na małym ogniu około 4 minut z jednej strony i około 2 minut z drugiej.Zdjąć z patelni, udekorować i podawać
póki ciepłe.Smacznego!ENGLISH VERSION:Coconut
flour pancakes/ OWN RECIPE /65 g of coconut
flour Tropicai160 ml of coconut milk (coconut
flour is
very absorbent!)soy or almond milkpinch of salt1 small egg1/3 teaspoon of baking powderteaspoon of coconut sugar Tropicaiteaspoon of coconut oil TropicaiPut the
flour in a blender, add salt, egg, baking powder, sugar and oil.Add coconut milk and blend until smooth.If the dough is too thick, add soy or almond milk.Heat a frying pan and form pancakes with a spoon.Fry over low heat for 4 minutes on one
side and about 2 minutes on the other.Remove from the pan, decorate and
serve while warm.Enjoy!