ßßß Cookit - przepis na SERNIK NA ZIMNO Z RICOTTY

SERNIK NA ZIMNO Z RICOTTY

nazwa

Wykonanie

Fajnie jest czasem po prostu wyjąć gotowe śniadanie z lodówki... :)
Gruszkowo-malinowy sernik na zimno z ricotty z galaretką i truskawkami podany z serkiem homogenizowanym
/przepis własny/
* 2 opakowania ricotty (250g)
* cukier kokosowy (lub inny) - około 2 łyżek
* 3 płaskie łyżeczki agaru + woda do rozrobienia
* dwie galaretki truskawkowe
* syrop malinowy i gruszkowy
* truskawki
* okrągłe biszkopty
Agar rozpuścić w wodzie zgodnie ze sposobem przygotowania podanym na opakowaniu.
Po tym czasie ostudzić.
Jedno opakowanie ricotty zmiksować z około 4 łyżkami syropu malinowego.
Drugie - z syropem gruszkowym.
Do obu dodać cukier kokosowy i zmiksować.
Przełożyć pierwszą masę do wyłożonej biszkoptami blaszki na minimum 30 minut i wstawić do lodówki.
Po tym czasie wyłożyć na nią drugą masę i ponownie schłodzić.
Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, lekko ostudzić i po 30 minutach wyłożyć na ostatnią masę serową.
Wstawić do lodówki na minimum dwie - trzy godziny.
Po tym czasie podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/05/555-sernik-na-zimno-z-ricotty.html