ßßß
Gruszkowo-malinowy sernik na zimno z ricotty z galaretką i truskawkami podany z serkiem homogenizowanym
/przepis własny/* 2 opakowania ricotty (250g)* cukier kokosowy (lub inny) - około 2 łyżek* 3 płaskie łyżeczki agaru + woda do rozrobienia* dwie galaretki truskawkowe* syrop malinowy i gruszkowy* truskawki* okrągłe biszkoptyAgar rozpuścić w wodzie zgodnie ze sposobem przygotowania podanym na opakowaniu.Po tym czasie ostudzić.Jedno opakowanie ricotty zmiksować z około 4 łyżkami syropu malinowego.Drugie - z syropem gruszkowym.Do obu dodać cukier kokosowy i zmiksować.Przełożyć pierwszą masę do wyłożonej biszkoptami blaszki na minimum 30 minut i wstawić do lodówki.Po tym czasie wyłożyć na nią drugą masę i ponownie schłodzić.Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek.Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, lekko ostudzić i po 30 minutach wyłożyć na ostatnią masę serową.Wstawić do lodówki na minimum dwie - trzy godziny.Po tym czasie podawać.Smacznego!