Proste ciasto z truskawkami a jakże pyszne a zarazem lekkie. Ciasto truskawkowe to biszkopt z kremem patissiere i mnóstwem truskawek zanurzonych w truskawkowej galaretce. Zachęcam Was gorąco do przygotowania tego ciasta a nie pożałujecie a dawka truskawek tylko polepszy samopoczucie.Korzystajmy ze świeżych sezonowych owocówpóki jeszcze są chociaż u mnie na działce sezon truskawkowy dobiega końca.Ciasto truskawkowe z kremem patissierebiszkopt tutajkrem patissiere tutajtruskawki2 galaretki truskawkoweUpiec biszkopt wg przepisu na prostokątnej blasze 25×30 cm.Na kremie ułożyć truskawki.Galaretki rozpuścić w połowie podanej wody na opakowaniu i odstawić do lekkiego stężenia.Tężejącą galaretką zalać truskawki i odstawić do lodówki na kilka godzin .Smacznego!!