ßßß Cookit - przepis na Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować krem patissiere.

Na ostudzonym biszkopcie rozsmarować krem patissiere.

nazwa

Wykonanie

Proste ciasto z truskawkami a jakże pyszne a zarazem lekkie. Ciasto truskawkowe to biszkopt z kremem patissiere i mnóstwem truskawek zanurzonych w truskawkowej galaretce. Zachęcam Was gorąco do przygotowania tego ciasta a nie pożałujecie a dawka truskawek tylko polepszy samopoczucie.
Korzystajmy ze świeżych sezonowych owoców póki jeszcze są chociaż u mnie na działce sezon truskawkowy dobiega końca.
Ciasto truskawkowe z kremem patissiere
biszkopt tutaj
krem patissiere tutaj
truskawki
2 galaretki truskawkowe
Upiec biszkopt wg przepisu na prostokątnej blasze 25×30 cm.
Na kremie ułożyć truskawki.
Galaretki rozpuścić w połowie podanej wody na opakowaniu i odstawić do lekkiego stężenia.
Tężejącą galaretką zalać truskawki i odstawić do lodówki na kilka godzin .
Smacznego!!
Źródło:http://kucharzenieedi.pl/proste-ciasto-z-truskawkami