Bananowo-truskawkowy sernik na biszkopcie podany z truskawkami i melonemSERNIK NA ZIMNO/przepis własny/* 250 g ricotty* 2 sojowe desery waniliowe Alpro (250 g)* cukierkokosowy (lub inny) - około 2 kopiastych łyżek* 4 płaskie łyżeczki agaru + herbata (u mnie truskawkowa z kiwi)* syrop truskawkowy* truskawki do podania* gotowy spód biszkoptowydwa bananyAgar rozpuścić w herbacie i przygotować zgodnie z opisem podanym na opakowaniu.Następnie lekko ostudzić.Opakowanie ricotty zmiksować z około 4 łyżkami syropu truskawkowego.Do masy dodać cukierkokosowy, agar i zmiksować.Podobnie postąpić z deserem sojowym - dodać cukier i agar.Przełożyć pierwszą masę na spód biszkoptowy i na minimum 20 minut wstawić do lodówki.Po tym czasie wyłożyć na nią drugą masę (z deseru sojowego), na wierzchu ułożyć plasterki banana i ponownie schłodzić.Wstawić do lodówki na minimum pół godziny.Po tym czasie podawać.Smacznego!