Wykonanie
To pierwsze
przetwory z
truskawek z mojego ogrodka :) Ostatnio z gotowaniem, czy pisaniem bloga krucho, bo mlodsza pociecha juz chce w garnkach mieszac... Uwazac ogromnie trzeba na niego... ;)

Na 4 sloiki po 250 ml:1 kg
truskawek100 ml
syropu z kwiatow dzikiego bzu1 opakowanie
cukru zelujacego 2:1 (500g)
Truskawki oczyscic, umyc, pokroic na kawalki. Wymieszac z
cukrem, zagotowac na duzym ogniu, gootwac jeszcze 3 minuty. Wlac
syrop i wymieszac, ewentualnie
truskawki jeszcze rozdrobnic. Nakladac do wyparzonych sloikow, stawiac do
gory dnem. Po Jakis 5-10 miutach mozna odwracac.Przepis dodaje do akcji:

Przepis z: "Rezept-Hits mit Erdebeeren" nr 1/2013Jeszcze tylko przez 3 dni- do soboty wlacznie mozna wziac udzial w Konkursie Urodzinowym mojego bloga. W niedziele losowanie!