ßßß
Budyniowe cynamonowe placki z kaszy gryczanej i serka wiejskiego z miodem podane z bananem i waniliową czekoladą na gorąco
[przepis autorski]pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej prażonej2 łyżki serka wiejskiego1/2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka miodukilka kropli ekstraktu waniliowegoszczypta cynamonu3 łyżki budyniu krówkowego (25 g)szczypta soli1 średnie jajko1. Kaszę ugotować najlepiej w mleku i wodzie w proporcjach 1:1 ze szczyptą soli.2. Po ostudzeniu wymieszać z serkiem wiejskim, jajkiem, miodem, ekstraktem.3. Następnie dodać proszek do pieczenia, cynamon, budyń i szczyptę soli.4. Wymieszać na gładką masę.5. Smażyć na niewielkim ogniu po około 7 minut z każdej strony.6. Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!