ßßß Cookit - przepis na BABECZKI Z SERKA WIEJSKIEGO

BABECZKI Z SERKA WIEJSKIEGO

nazwa

Wykonanie

To były najlepsze serniczki, jakie zrobiłam do tej pory. A gruszka prosto z działki :)
Dzisiaj biegnę jeszcze do sklepu po kolejne foremki do babeczek - te jak widać, sprawdzają się znakomicie!
Migdałowe * babeczki z serka wiejskiego z miodem wielokwiatowym z polskich pasiek podane z winogronami, pieczoną gruszką chińską i cukrowymi kwiatkami
* ze zmielonymi migdałami (do kupienia TUTAJ)
/przepis własny/
200 g serka wiejskiego
20 g miodu wielokwiatowego z polskich pasiek
szczypta soli
30 g zmielonych blanszowanych migdałów
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/10/681-babeczki-z-serka-wiejskiego.html