ßßß
Składniki:6 mandarynek - najlepiej jakichś słodszych~1/3 szklanki miodu300 g mielonych migdałów5 jajek2 łyżeczki proszku do pieczeniaMandarynki gotować około godziny. Nie obierać ich - włożyć do garnka ze skórką.Po ugotowaniu mandarynki ostudzić i dokładnie zmiksować blenderem.Całe ciasto można przygotować za pomocą robota kuchennego - ja po prostu wymieszałam wszystko trzepaczką.Do rozdrobnionych mandarynek dodać migdały, miód, jajka i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać, aż składniki się połączą. Przelać do formy (u mnie była prostokątna o wymiarach 30x20 cm). Piec godzinę w temperaturze 180-190 stopni. po 30-40 minutach ciasto nakryć folią aluminiową, żeby się nie przypiekło za bardzo.Smacznego :)I oczywiście nadal gorąco zapraszam do polubienia Ewa Kuchennie na facebooku!

