Wykonanie
Wegańskie gofry
bananowe z polentą, karobem,
masłem orzechowym i
gruszką podane z musem z
malin i
jabłek oraz
jogurtem wymieszanym z domowym
dżemem truskawkowymVegan waffles with
banana, polenta, carob, peanut butter and pear served with raspberry-apple mousse and
yogurt mixed with homemade strawberry jam
[przepis autorski]średniej wielkości mocno dojrzały
banan30 g
kaszki kukurydzianej błyskawicznej30 g
mąki grahamłyżka karobupół
gruszkiszczypta
soli1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
masła orzechowegoBanana rozgnieść, zmiksować z
kaszką kukurydzianą,
mąką, karobem,
solą,
masłem i
proszkiem do pieczenia.Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać
mleka.
Gruszkę pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta.Smażyć w dobrze natłuszczonej i nagrzanej gofrownicy przez około 8-10 minut.Smacznego!