ßßß
Wegańskie gofry bananowe z polentą, karobem, masłem orzechowym i gruszką podane z musem z malin i jabłek oraz jogurtem wymieszanym z domowym dżemem truskawkowymVegan waffles with banana, polenta, carob, peanut butter and pear served with raspberry-apple mousse and yogurt mixed with homemade strawberry jam
[przepis autorski]średniej wielkości mocno dojrzały banan30 g kaszki kukurydzianej błyskawicznej30 g mąki grahamłyżka karobupół gruszkiszczypta soli1/2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka masła orzechowegoBanana rozgnieść, zmiksować z kaszką kukurydzianą, mąką, karobem, solą, masłem i proszkiem do pieczenia.Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać mleka.Gruszkę pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta.Smażyć w dobrze natłuszczonej i nagrzanej gofrownicy przez około 8-10 minut.Smacznego!