Wykonanie
Omlet to chyba mój ulubiony pomysł na śniadanie. Jest sycący, efektowny i zdrowy, a przede wszystkim ultrasmaczny :) Dziś wyszedł bardzo puszysty, mimo tego, że nie ubijałam
białek. Sama się czasem nie
mogę nadziwić tym moim omletom. Wychodzą
spod mojej kontroli i próbują wydostać się z patelni ;P

Pełnoziarnisty
waniliowy omlet sernikowy z
otrębami orkiszowymi,
jagodami i
jogurtem naturalnym słodzony
syropem klonowym


W związku z tym, że - jak zaobserwowałam - omlet cieszy się dużym uznaniem, podaję przepis - tym razem sama stworzyłam odpowiednie proporcje, bo do tej
pory robiłam omlety sernikowe bodajże z
trzech przepisów, ale za każdym razem nie byłam do końca zadowolona...tzn. były smaczne, ale czegoś mi w nich brakowało...[przepis autorski]150 g
twarogu mielonego (u mnie President Delikatny
Śmietankowy)10 g
otrąb orkiszowych2 łyżki
mąki pełnoziarnistejkilka kropli
aromatu waniliowego2 łyżki
syropu klonowegogarść
jagód2
jajkapłaska łyżeczka
proszku do pieczeniapłaska łyżka
masła klarowanegoWszystkie składniki oprócz
jagód łączymy za pomocą miksera. Smażymy na natłuszczonej patelni po około 7 minut z każdej strony na małym ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego :)