Składniki na masę czekoladową:100 g masła100 g gorzkiej czekolady1 szklanka cukru2 duże jajka1/2 szklanka mąkiewentualnie płaska łyżeczka proszku do pieczeniaMasa twarogowa :250 g twarogu na sernik1/3 szklanki cukru1 duże jajkobudyń waniliowy lub śmietankowyPrzygotowanie:Masło i pokruszona czekoladę oraz cukier przełóż do rondelka i stop to na małym ogniuDo tej płynnej masy dołóż przesianą mąkę (ewentualnie połączoną z proszkiem), energicznie wymieszaj i wbij jajka, ponownie wymieszajWysmaruj foremkę o średnicy 20 cm i przełóż do niej połowę ciastaSer zmiksuj z jajkiem, cukrem i budyniemNa część przełożonego ciasta wyłóż masę serową, na wierzchu rozłóż resztę masy czekoladowej, wyrównajPiecz ok. 30 min. w temp. 180*CPo upieczeniu pozostaw w piekarniku do wystudzenia.Przepis znalazłam w Dobre Rady (marzec 2020)Zaczęłam robić przetwory z truskawek. Polecam prosty przepis na truskawki w syropie:)przepis znajdziecie tu .