Wykonanie
Był pyszny , świeżo upieczony
chleb więc do
chleba też coś dobrego musiało być. Co prawda taki świeżutki najlepiej smakuje z samym
masłem, ale zrobiłam też coś pożywniejszego. Smarowidło z
jajek,
wędliny i
zieleniny - bardzo dobre, spróbujcie !
Pasta jajeczno szynkowa do
chlebaczas przygotowania ok. 20 minutskładniki :4
jajkaok. 1 szkl. posiekanej
wędliny3 łyżki
szczypioru grubego1 łyżka
koperku3-4 łyżki
majonezu1 łyżeczka
musztardy chrzanowejdo smaku -
sól,
pieprz czarny mielonysposób przygotowania :
jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam w zimnej wodzie, obrałam i starłam na tarce jarzynowej. Można posiekać, ale ściera się zdecydowanie szybciej.
Wędlinę posiekałam dość drobno - możecie użyć resztek
szynki,
kiełbas, pieczeni, co tam macie.
Wędlinę połączyłam z
jajkami. Dosypałam pokrojony
szczypiorem i
koperek. Dodałam
majonez i
musztardę, dokładnie wymieszałam. Doprawiłam do smaku odrobiną
soli i świeżo zmielonym
pieprzem. Ponownie wymieszałam i gotowe !