ßßß
Uczestniczkami spotkania były:Martyna i Monika z KAKU fashion&cookMałgosia z Pieprz czy waniliaEwa z Moje twory przetworyJola z Pyszna kuchniaMonika z Kuchenne Zabawy i ja :).Na spotkaniu była też nasza fotografka Joanna G - dziękujemy za ładne zdjęcia.
Następnym razem w nieco mniejszym gronie spotkałyśmy się już na kuchni Rondla w celu przygotowania przystawek pasujących do kuchni restauracji. Najlepsza z nich miała trafić do menu restauracji, także wyzwanie było spore :). W kuchni rządziłyśmy z Kuchenne zabawy i KAKU fashion&cook . Spotkanie było rano, więc rozpoczęłyśmy je herbatką z miodem i kawą.

Potem ruszyłyśmy do boju w kuchni :).

Danie, które wymyśliłam ja to śledź z żurawiną, czerwoną cebulą i imbirem.
Monika przygotowała korzenny tatar ze śledzia marynowany w soku z limonki i pomarańczy.
Monika i Martyna zrobiły białą kiełbasę pieczoną w boczku ze śliwkami i sosem chrzanowym.
I tu okazało się, że wszystkie dania bardzo smakowały i spotkały się z uznaniem właścicielki restauracji, a każde z nich od stycznia znajdzie się w menu. Mój śledzik będzie startem, tatar będzie podawany jako przystawka, a kiełbaski jako danie główne :). Może wybierzecie się do restauracji skosztować nasze propozycje? :)

Na koniec mogłyśmy spróbować pieczonych pierogów, które również pojawią się w karcie za jakiś czas, były bardzo dobre.
Dziękuję dziewczynom za spotkanie, rozmowy i Restauracji Rondel za gościnę :)



