Wykonanie

Uczestniczkami spotkania były:Martyna i Monika z
KAKU fashion&cookMałgosia z
Pieprz czy
waniliaEwa z Moje twory
przetworyJola z Pyszna kuchniaMonika z Kuchenne Zabawy i ja :).Na spotkaniu była też nasza fotografka Joanna G - dziękujemy za ładne zdjęcia.


Następnym razem w nieco mniejszym gronie spotkałyśmy się już na kuchni Rondla w celu przygotowania przystawek pasujących do kuchni restauracji. Najlepsza z nich miała trafić do menu restauracji, także wyzwanie było spore :). W kuchni rządziłyśmy z Kuchenne zabawy i
KAKU fashion&cook . Spotkanie było rano, więc rozpoczęłyśmy je
herbatką z
miodem i
kawą.


Potem ruszyłyśmy do boju w kuchni :).



Danie, które wymyśliłam ja to
śledź z
żurawiną,
czerwoną cebulą i
imbirem.

Monika przygotowała korzenny tatar ze
śledzia marynowany w
soku z limonki i
pomarańczy.

Monika i Martyna zrobiły
białą kiełbasę pieczoną w
boczku ze
śliwkami i
sosem chrzanowym.

I tu okazało się, że wszystkie dania bardzo smakowały i spotkały się z uznaniem właścicielki restauracji, a każde z nich od stycznia znajdzie się w menu. Mój
śledzik będzie startem, tatar będzie podawany jako przystawka, a
kiełbaski jako danie główne :). Może wybierzecie się do restauracji skosztować nasze propozycje? :)



Na koniec mogłyśmy spróbować pieczonych pierogów, które również pojawią się w karcie za jakiś czas, były bardzo dobre.


Dziękuję dziewczynom za spotkanie, rozmowy i Restauracji Rondel za gościnę :)




