ßßß
1,5 szklanki mąki pełnoziarnistejszklanka trzcinowego cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia4 jaja0,5 szklanki oleju2 jabłkacynamoncukier perlistyJajka zmiksować z cukrem na puszystą masę.Wlewać stopniowo olej i miksować.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować do uzyskania gładkiej masy.Jabłka obrać i pokroić w plastry.Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układać plastry jabłka - można je oprószyć mąką by nie opadły na dno ciasto.Jabłka posypać cynamonem i cukrem perlistym.Piec 40-50 minut w temp. 170st.C.

Chciałabym Wam polecić mąki z mojego miasta - Gdańskie Młyny . Mąki są dobrej jakości, mamy szeroki ich wybór, jak mąki z kłoskiem, żytnie, pełnoziarniste, orkiszowe, a także specjalne mieszanki chlebowe czy mąki na pizze. W Trójmieście są ogólnodostępne, a dalej podobno w sieci marketów Tesco. Znacie, korzystacie, lubicie?