ßßß Cookit - przepis na Quiche ze szparagami i boczkiem

Quiche ze szparagami i boczkiem

nazwa

Wykonanie

Wiele się dzieje.
Wiele się będzie dziś działo.
Polska!
inspiracja
opakowanie ciasta francuskiego
10 łyżek jogurtu greckiego
jajko
100g sera
150g boczku wędzonego
200g szparagów zielonych
pieprz
Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia.
Zawinąć boczki ciasta tworząc obramowanie i docisnąć je widelcem.
Podpiec ciasto w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok.10min.
Zagotować osoloną wodę w garnku.
Włożyć do niej szparagi i gotować 5min.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiany kolor.
W misce rozmieszać jajko, jogurt i starty na tarce ser.
Wylać taką masę na ciasto francuskie.
Ułożyć na masie szparagi i boczek.
Doprawić pieprzem.
Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10-15minut aż ciasto się zarumieni.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/06/quiche-ze-szparagami-i-boczkiem.html