Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
jajka 1 sztuk
ser żółty według uznania
pieprz kajeński według uznaniaWykonanie:Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto lekko rozwałkować i foremka po wycinać okrągłe
ciasteczka. Posmarować je roztrzepanym
jajkiem. Posypać startym
żółtym serem i oprószyć
pieprzem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, na złoty kolor. Podawać z zupą - krem (np. z
porów,
zielonego groszku).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z
seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: