ßßß Cookit - przepis na Serowe ciasteczka do zupy-krem

Serowe ciasteczka do zupy-krem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
jajka 1 sztuk
ser żółty według uznania
pieprz kajeński według uznania
Wykonanie:
Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto lekko rozwałkować i foremka po wycinać okrągłe ciasteczka. Posmarować je roztrzepanym jajkiem. Posypać startym żółtym serem i oprószyć pieprzem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, na złoty kolor. Podawać z zupą - krem (np. z porów, zielonego groszku).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9531/Serowe-ciasteczka-do-zupy-krem