Wykonanie
            Omnomnomn ale to jest dobre i fajne. Robi się w 15 minut, spala całą noc ale jako przekąska niezastąpione. Paluchy z 
ciasta francuskiego i 
sera żółtego. Nie, nie moje kulinarne zachwianie jeszcze nie doprowadziło mnie do przygotowywania 
ciasta francuskiego domową robotą, wolę sposób Nigelli - idę i kupuje :)

Składniki:- 2 
ciasta francuskie- 1 
jajko- 0,5 kg 
sera żółtego- papier do pieczeniaPrzygotowanie:
Ciasto francuskie rozdzielam na dwie części. 
Jajko roztrzepuje i smaruje nim jedną część ciasta, następnie rozkładam 
ser lekko przyklepując aby dobrze przylgnął. Nakładam drugą część 
ciasta francuskiego. Kroję je w połowie w poprzek a następnie na paski po całej jego długości i każdy z pasków skręcam w drugą stronę jak sprężynę. Piekę w 180 stopniach przez około 15 minut.