ßßß
 
            
         Paluszki serowe z ciasta francuskiego to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek oraz zup. Podawane samodzielnie również smakują wyśmienicie. Przygotowanie paluszków jest niezwykle proste i szybkie. Gorąco polecam paluszki na niezobowiązujące popołudniowo-wieczorne spotkania przy stole.Składniki:1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego100 g tartego żółtego sera1 jajkoWykonanie:Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem ( około połową jajka), posypać startym serem. Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Po wierzchu posmarować resztą roztrzepanego jajka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.
Paluszki serowe z ciasta francuskiego to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek oraz zup. Podawane samodzielnie również smakują wyśmienicie. Przygotowanie paluszków jest niezwykle proste i szybkie. Gorąco polecam paluszki na niezobowiązujące popołudniowo-wieczorne spotkania przy stole.Składniki:1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego100 g tartego żółtego sera1 jajkoWykonanie:Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem ( około połową jajka), posypać startym serem. Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Po wierzchu posmarować resztą roztrzepanego jajka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.